[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1042: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1042: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1042: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1042: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
• Mostra el tema - Arròs de trompetes de l'esparra

Arròs de trompetes de l'esparra

cabotades varies

Arròs de trompetes de l'esparra

UNREAD_POSTAutor: amikita » dc. 27 juny, 2007 15:26

Ingredients:

250 grams de trompetes de la mort, del temps o seques.
Arrós
Ceba (3 cebes grans).
Pebre
Sal
Oli d'oliva.
1 fulla de llorer.
1.5 litres de Caldo de carn (pot ser d'avecrem).
Una botifarra negre i una de blanca. (200 grs, cadascuna)
Una ampolla de vi negre de l'Empordà (consumir-lo abans i durant l'àpat ;-)

Preparació:

Per 4 persones.
Picar la ceba ben picada. sofregir-la i reservar.
Fer un caldo de carn, un cop ben calentet, ficar dins les trompetes de la mort ben netes i reservar-lo.
En una cassola posar un bon raig d'oli d'oliva i quan sigui ben calent abocar-hi l’arròs, remenant-lo fins que es vagi daurant (a l'estil rissotto).
Quan l’arròs estigui torradet -que no cremat- anar abocant el caldo (juntament amb les trompetes) a mida que l’arròs se'l vagi bevent.
Comprovar la sal i posar-hi una mica de pebre negre si pot ser recent molt millor.
Quan porti uns 20 minuts de cocció -a partir de l’inici de l'abocament del caldo- ficar-hi les botifarres tallades a tacs i la ceba sofregida.
Tapar-lo 3 o 4 minuts abans de servir, rectificar de sal i al plat. Bon profit.

Notes complementàries:

Aquest arrós el varem fer per primera vegada - improvisant - el dia 04/11/2006 amb el meu germà Pere que viu a l'Esparra - Riuadarenes - (Girona) amb els bolets collits per nosaltres mateixos als voltants, d'aquí li ve el nom a la recepta.
Autor de la recepta: Jordi lloberas
amikita
 
Entrades: 281
Membre des de: dj. 31 maig, 2007 16:32

Meló amb pernil salat

UNREAD_POSTAutor: amikita » dc. 27 juny, 2007 15:28

Ingredients:

Meló (2 tallades per plat)
crema de llet ( ampolla o tetrabrick petit )
Pernil tallat a tiretes
Un xic de sal Preparació:

Agafem les tallades de meló (dues per plat) i les passem per la batedora. Ha de quedar líquid . Hi afegim una mica de sal ( no molta) i la crema de llet . Ho batem una estona més fins que es veu homogènia .

Posem la sopa en un plat fondo o en un bol i per sobre hi tirem el pernil tallat a tiretes. I ja podem servir-ho i menjar-ho.
Notes complementàries:

-El meló millor ha de ser fred, i com més dolç millor.

-Per presentar-ho bónic, posem la sopa en una copa de cava alta, hi posem una cirereta i el pernil per sobre.

Si es vol es pot guardar a la nevera la sopa sense pernil fins al moment de servir .
amikita
 
Entrades: 281
Membre des de: dj. 31 maig, 2007 16:32

UNREAD_POSTAutor: sa nina » dc. 27 juny, 2007 15:40

que son trompetes de la mort????
Avatar de l’usuari
sa nina
 
Entrades: 1817
Membre des de: ds. 5 ago., 2006 18:07
Ubicació: sa garriga

UNREAD_POSTAutor: amikita » dc. 27 juny, 2007 15:53

És un tipus de bolet, són de color negre i són comestibles, i molt apreciats per la cuina catalana i francesa.
amikita
 
Entrades: 281
Membre des de: dj. 31 maig, 2007 16:32

UNREAD_POSTAutor: sa nina » dc. 27 juny, 2007 16:09

i d'això que en venen a qualsevol colmado ???
Avatar de l’usuari
sa nina
 
Entrades: 1817
Membre des de: ds. 5 ago., 2006 18:07
Ubicació: sa garriga

UNREAD_POSTAutor: Seppuku » dc. 27 juny, 2007 16:09

Imatge
Avatar de l’usuari
Seppuku
 
Entrades: 3680
Membre des de: dt. 25 feb., 2003 17:00

UNREAD_POSTAutor: sa nina » dc. 27 juny, 2007 17:05

no estic convensuda, de que si m'envaig a sa botiga de devora ca nostra amb aquesta foto, me s'apiguen dir si en tenen o no.

que son d'aquestes que venen seques???
Avatar de l’usuari
sa nina
 
Entrades: 1817
Membre des de: ds. 5 ago., 2006 18:07
Ubicació: sa garriga

UNREAD_POSTAutor: Xesc Corraler » dc. 27 juny, 2007 17:41

sa nina ha escrit:no estic convensuda, de que si m'envaig a sa botiga de devora ca nostra amb aquesta foto, me s'apiguen dir si en tenen o no.

que son d'aquestes que venen seques???


En trobares totes les que vulguis a Porreres, seu illenca de distribució de bolets.
Avatar de l’usuari
Xesc Corraler
 
Entrades: 2790
Membre des de: dc. 29 març, 2006 20:40
Ubicació: Llevant de Mallorca

El coso per sant joan i la coca de sant joan per el coso

UNREAD_POSTAutor: amikita » dc. 27 juny, 2007 18:08

Coca de Sant Joan
Pel dia de Sant Joan, 23 de juny


Elaboració

Barrejar tots els ingredients fins que estigui ben batut i la massa quedi ben suau.
Agafar una plata i untar-la amb mantega i escampar-hi una mica de farina perquè no s'enganxi.
Posar tota la massa a la plata, escampar els pinyons, la fruita confitada tallada a trossets i espolsar per sobre amb sucre.
Posar-ho al forn a 325 º F durant 30 minuts mes o menys o fins que estigui daurada.
Es deixa reposar una estona i ja es pot menjar. Disfruteu-la per postres, berenar, o per esmorzar.

Aquesta es la recepta que fa servir la Teresa Wrobleski per fer les coques de Sant Joan cada any pel Casal. Gràcies Teresa!

Ingredients

3 tasses de farina
3 ous
2 culleradetes de llevat en pols (baking soda powder)
2 tasses de sucre
1 tassa de llet
1 tassa d'oli vegetal
una culleradeta de raspadura de llimona
pinyons
fruita confitada
amikita
 
Entrades: 281
Membre des de: dj. 31 maig, 2007 16:32

ALL I PEBRE

UNREAD_POSTAutor: amikita » dc. 27 juny, 2007 18:10

l'all-i-pebre


* Un quilo o quilo i mig d'anguiles;
* 25O gr d'oli;
* una cabeceta d'alls,
* 100 o 150 gr de pinyons;
* pebre-roig, sal, vitet i aigua
* una llesqueta de pa fregit

En una paella, l'oli ben calent, se sofrig una llesca prima de pa, que es trau ja ben fregida i es deixa a part; se sofrigen tot seguit els alls, sense pelar i amb un tall pel mig; un poc després es tira la culleradeta de pebre-roig, (es remena tot), i de pressa l'aigua--un mig litre--, una fulla de llorer, la sal i uns trossets de vitet, al gust Després de bullir vuit o deu minuts, es posen les anguiles netes, (sense cap, desbudellades, rentades i trossejades) En un morter s'haurà preparat prèviament una salsa, matxucant amb el boix o picamà uns quatre alls pelats i crus, amb un poc de sal, els pinyons i el julivert ben tallats, tot i fent-ne una pasta; s'afegeix la llesca de pa fregit i es continua matxucant el conjunt fins aconseguir una mena de crema dura, la qual, aclarida amb unes cullerades de brou o d'aigua, s'escampa per damunt del bull de la paella, i es deixa coure tot fins que les anguiles estiguen cuites El brou deu haver quedat reduit a una pura salsa no aigualosa Pot servir-se en cassoletes planes, d'obra, individuals
(L'all-i-pebre és boníssim fet amb llucets; i no cal dir, amb llagostins)
amikita
 
Entrades: 281
Membre des de: dj. 31 maig, 2007 16:32

Espardenyaaaaaaaaaa

UNREAD_POSTAutor: amikita » dc. 27 juny, 2007 18:11

Espardenyada


Si el suc d'anguiles porta també bons trossos de pollastre rep el nom d'espardenyada--vulgarment "espardenyà" --terme plebeu que, com altres tants, tant d'èxit ve tenint dins de certes classes benestants, més o menys, parvenues, un nom que dóna a entendre molt expressivament la vulgar i pantagruèlica suculència d'aquesta barreja promíscua. El pollastre (per a 4 racions, un mig quilo o menys, i sols mig d'anguiles) entra en escena, naturalment, en el sofregit primer, després del pa, després dels alls; i sols quan els trossos estan ben fregits, es tira el pebre-roig i l aigua.
amikita
 
Entrades: 281
Membre des de: dj. 31 maig, 2007 16:32

Empanades

UNREAD_POSTAutor: amikita » dc. 27 juny, 2007 18:18

Empanada

Un quilo de peix (qualsevol del blanc), tres quarts de quilo de tomaques, un parell d'alls, un pimentó, dues cebes, julivert picat, llorer, un parell d'ous, sal, pebre-negre, oli i 150 gr. de pasta. Aquesta pasta la farem amb farina, sagt i mantega de vaca o margarina, pastant-ho tot en un llibrell, amb un poc de sal i un poc d'aigua. Després de ben feta la pasta s'escampa sobre una taula enfarinada i se li passa un cilindre fins obtindre un gruix de mig centímetre.

Per cada quart de quilo de farina, calen 50 gr. de sagí i un poc més de mantega de vaca o de margarina.

El peix net es posa a bullir en aigua freda, amb sal i grans de pebre-negre. En alcar el bull, el mantindrem a foc molt suau durant cosa de deu minuts i el deixarem escórrer. El pimentó, les tomaques i els alls, tot pelat, es tallen a trossets i se sofrig en una paella amb poc de foc on ja tindrem la ceba picada i sofregida, afegirem el julivert i la fulla de llorer, tot picat i, en estar fet el sofregit, l'adobarem al gust i li posarem el peix trossejat, sense pells ni espines. I o ficarem tot dins d'un motle de un pam d'alçària, ho cobrirem amb la pasta i li farem un foradet al bell mig. Amb el sobrant de la pasta farem dibuixos o fguretes i guarnirem la superfície pintant-la amb ou batut. En el forn, preparat a 220 graus, ficarem el pastís durant trenta o quaranta minuts i, en estar daurat, el servirem calent.
amikita
 
Entrades: 281
Membre des de: dj. 31 maig, 2007 16:32

UNREAD_POSTAutor: sa nina » dc. 27 juny, 2007 19:03

:shock: :shock: :shock: ets sa máquina!!!!

i tot això ja ho has testat i perfeccionat, i donat es teu toque???
me dus molta de ventajta tu!!!!
m'hi haure d'aferrar fort!!!!
Avatar de l’usuari
sa nina
 
Entrades: 1817
Membre des de: ds. 5 ago., 2006 18:07
Ubicació: sa garriga

Re: Empanades

UNREAD_POSTAutor: EXwebmaster2 » dc. 27 juny, 2007 19:36

amikita ha escrit:El peix net es posa a bullir en aigua freda.......



:shock: :shock: , i això com es fa?

És com que dir, ho posem a refredar amb aigua calenta...
Avatar de l’usuari
EXwebmaster2
Site Admin
 
Entrades: 2542
Membre des de: dt. 30 nov., 2004 18:48
Ubicació: fòrum

UNREAD_POSTAutor: amikita » dc. 27 juny, 2007 19:57

És un procés molt senzill, ho podeu intentar a casa,
amikita
 
Entrades: 281
Membre des de: dj. 31 maig, 2007 16:32

Següent

Torna a: Receptes de Cuina

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

cron