[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1042: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1042: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1042: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1042: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
• Mostra el tema - Dreceres de competició a Sant Salvador

Dreceres de competició a Sant Salvador

Dreceres de competició a Sant Salvador

UNREAD_POSTAutor: fòrum » dt. 11 ago., 2009 17:13

Els veïns denuncien la perillositat que provoquen els ciclistes en davallar accelerats pels camins

J. Socies www.dbalears.cat
Per pujar a peu al cim de Sant Salvador, o a qualsevol muntanya, les dreceres sempre ajuden a suportar millor la llarga caminada, però fa uns anys que al puig felanitxer agafar-ne una gairebé s'ha convertit en un risc més que en una ajuda. Això és perquè els camins i caminois són una autèntica pista de corregudes, les mountain bikes baixen amb gran velocitat en molts casos sense aturar-se abans de creuar la carretera que condueix al puig, amb el perill que això comporta. Els veïns de Felanitx assenyalen que fa uns anys que a poc a poc augmenta el nombre d'aficionats a les dues rodes que hi acudeixen, com ha denunciat Llàtzer Méndez al seu blog.

Aquest assenyala que "s'ha posat de moda fer un descens amb bicicleta de muntanya per les dreceres de Sant Salvador a qualsevol hora del dia". Els corredors hi van equipats i molts d'ells ascendeixen fins a dalt del puig amb els seus vehicles per després realitzar la baixada pels caminois que hi ha als costats de la carretera general asfaltada. Alguns conductors també asseguren que han vist com els ciclistes travessaven la carretera gairebé sense mirar si venia cap cotxe. A altres puigs de Mallorca, allò que s'ha fet ha estat habilitar les dreceres amb senyalització i amb la col·locació de pals enmig del camí per evitar que s'hi pugui circular amb bicicletes o motos a gran velocitat. A Felanitx ara es troben amb el problema que les bicicletes arrosseguen una gran quantitat de terra i de pedres, que amb les pròximes pluges aniran rodant cap avall amb el conseqüent greuge per a l'entorn i per al medi natural.

El cim de Sant Salvador sempre ha estat un indret al qual, els caps de setmana o els dies de festa, els veïns de la comarca decideixen anar a passar el dia i fer la pujada a peu. Per això mateix, aquests residents es pregunten "per què practiquen aquest esport en una zona que és tant transitada per gent que camina tranquil·lament, tant amb al·lots com amb animals, a una velocitat vertiginosa i travessant la carretera sense mirar ni returar-se entre una drecera i d'altra". Tal vegada bastaria amb més control per part de la Policia o bé amb la col·locació d'alguns pals, com hem assenyalat que han fet en altres llocs, per tal d'evitar que es pugui córrer tant en el descens.

A la xarxa

Tampoc no és gens difícil trobar per internet fotografies o vídeos de grups d'excursionistes o d'amics que narren les seves baixades amb la bicicleta, BTT, del puig de Sant Salvador. Això evidencia la popularitat que ha assolit aquest descens entre els amants de les dues rodes, tot i que també cal assenyalar que una majoria ho fa de manera cívica, pujant o baixant respectant l'entorn i el trànsit de vehicles per la carretera. Per això, molts d'aquests darrers també serien partidaris de senyalitzar i posar fites a la zona per poder gaudir del seu esport amb tranquil·litat.

http://llatzer.blogspot.com/2009/08/perillos-descens-amb-bicis-sant.html
Avatar de l’usuari
fòrum
 
Entrades: 1363
Membre des de: dv. 28 abr., 2006 9:00

UNREAD_POSTAutor: Moby » dc. 12 ago., 2009 13:40

Hola a Tots, som un d’aquest que hi sol pujar a San Salvador i baixar per dreceres, pero me consider un bon usuari, nomes ho faig a segons quines hores, que se que hi ha poca gent o ningu i a l’estiu quasi mai per que tot esta molt sec i destrosses es camins.. tambe tenc clar que els peatons tenen prioritat i la modalitat que faig (com molts) no es “descens” si no mes be, passeig i gaudesc de sa natura. Es cert que he observat un increment de gent que fa “descens” (aixo son modes i va per anys) que es a sa que aludeix la noticia, he observat que s’obrin noves dreceres i ademes se coloquen elements com pedres i rampes de fusta, per habilitar bots, i modificacions del traçats tradicionals.. tot aixo a zones ANEI i d’us public. Desgraciadament puc afirmar i corroborar de primera ma que es cert lo que se publica al diari.

Com sempre hi ha gent que fa un mal us o abus dels elements publics, he renyat qualqu per espenyar una paret seca, pero be, no li ha afectat de demes…

No seria mala idea una campanya d’informacio o senyalitzacio a dalt indicant la preferencia dels peatons als camins tradicionals, lo dels pals per limitar la velocitat es bona idea, ademes hi ha molts de camins molt poc o gens transitats per els que se pot fer descens diguem-ne per sa cara sud, pero clar lo mes comodo es baixar fins a la creu on deixes el cotxe o pujar i baixar amb el vehicle per carretera.

Bastaria posar un funcionari (policia o no) alla dalt una setmaneta, la gent per aquesta epoca pujem a primera hora del mati (desde les 7:00) i despres l’horabaixa a partir de les 18:00, aquest horari varia segons es mes, i donar informacio (un full informatiu) a fi de concienciar un poc es personal.
Tambe l’ajuntament se pot posar en contacte amb els diferents clubs i grups de ciclistes locals (de sobra coneguts i dels que form part) i gustosament podem participar d’aquesta campanya, be entregant fulls informatius o per indicar punts de senyalitzacio, de fet puc dir que hi ha bastants funcionaris municipals, amics, que gaudeixen d’aquest deport, atraves dels quals l’ajuntament pot tenir una informacio de primera ma.

Tenc que dir que tenc amics i companys que fan descens, i ho fan amb molt de coneixement, per fer esport i respectant l’entorn, no voldria que pagassin justs per pecadors.

Ah, ja que hi som i la noticia en xerra, als que pujen amb cans i cavalls, podrien procurar que fessin ses necesitats a una vorera dels camins i no en mig (no sera per puesto) aquella pasta aferradissa i pudenta es mal de llevar de ses cubertes i de ses sabates (isto!) i si amb un descuit ho fan enmig no costa massa tapar-ho amb un poc de terra o llevar-ho amb una caramutxa.
Moby
 
Entrades: 83
Membre des de: dc. 12 ago., 2009 11:42

UNREAD_POSTAutor: S ´enanito » dj. 13 ago., 2009 10:06

Ido Moby! Si et molesten ses merdes des nostros cans com tu dius, que no son més que una inofensiva cosa per al medi ambient inclus una especie d´abono, (sempre per ses adreseres) ido mirau si ens molesten un parell de tios que baixen sense control per la muntanya (ja ho se no tots, n´hi ha que miren prim i ho puc constatar) que em de fer noltros que ja no podem ni pujar tranquilament es puig. P.D.: jo pujo amb sos meus cans i totes ses merdes que fan son arreplegades amb unes bosetes negres que dona s´ajuntament.
Pensau que molestau més voltros i espenyau més ses adreseres de lo que hi estan que no un simple excrement de ca o de cavall.
S ´enanito
 
Entrades: 30
Membre des de: dl. 27 jul., 2009 20:03

UNREAD_POSTAutor: Moby » dj. 13 ago., 2009 10:30

Hola petit, no se qui ets, pero segur que ens cruçat i saludat mes d'una vegada al puig, i som un d'aquest que mira prim, te tenc que donar sa rao com ja he dit, voldria que aquesta publicacio fos constructiva i ajudes de qualque manera a solucionar es problema, com diu en llatzer al seu bloc, bastant greu i perillos. Lo de ses merdes, be, era per donar un toc simpatic, ses merdes de ca no serveixen d'abono, ses de cavall si i no crec que faci falta abonar els camins, sa molestia es per tots per biciclistes i excursionistes, el teu comportament es exemplar amb lo de sa bossa, pero be, basta les tiris a una vorera, ses de cavall abonaran i ses de ca son biodegradables.
Moby
 
Entrades: 83
Membre des de: dc. 12 ago., 2009 11:42

UNREAD_POSTAutor: rafel » dj. 13 ago., 2009 23:01

tu tambe emb aquest tema es des forum , tambe tens es cap trevat i vols que to arregi es jutja o s'ajuntament , te donare un consell , si vas per sa dresera de san salvador , has de fer una cosa , si el veus venir d'enfora , et lleves se camia , i el torelles , voras que totds dos quedereu bé , jo ara far molt de tens que no hi vaig a san salvador , si un dia hi vaig ho fare , au un saludet
Avatar de l’usuari
rafel
 
Entrades: 931
Membre des de: dg. 27 gen., 2008 19:42

Més val que callis

UNREAD_POSTAutor: S ´enanito » dv. 14 ago., 2009 21:24

En Moby i jo crec que no xerram malament de ningú, ni feim mal a ningu, simplement exposam un problema que parlant es podria trobar una solució raonable per a la convivencia dels veïnats de Felanitx. I si t´enprenya que escrigui a n´es forum amb molta d´educació et dic que quan vegis es meu nom no el miris i ja està i si vols et compres un metro quadrat de terreny i ti pots perdre. Moby ja parlarem un dia que poguem parlar civicament
S ´enanito
 
Entrades: 30
Membre des de: dl. 27 jul., 2009 20:03

UNREAD_POSTAutor: jomer sipson » dv. 14 ago., 2009 21:33

no mos em de posar nerviosos que som persones no animals a mi el visiclistes cno me molesten no vaig mai a sant salvador ames es public y pot anar totom que volgui
Avatar de l’usuari
jomer sipson
 
Entrades: 55
Membre des de: dg. 2 ago., 2009 21:15
Ubicació: springfild

UNREAD_POSTAutor: Moby » dl. 17 ago., 2009 12:23

Tambe tenc que comentar que ha hagut un considerable augment de personal que fa descens, arrel de sa competicio que hi ha va haver dissabte passat, per ses dreceres i clar molta gent de fora venia a entrenar, supos que aixo arrosegara una inercia que anira minvant, hi parl sovint amb responables d'esports i de s'ajuntament (no som politic, nomes un felanitxer mes que parla amb els veinats i que te una bicicleta) una idea que els comentare es que s'hauria de canviar es traçat de competicio (n'hi ha decenes de posibilitats, no sera per dreceres) i col.locar uns senyals clars de preferencia dels excursionistes o peatons, en jomer no hi puja (no saps lo que te perds) si m'he animat a escriure es per que me sent afectat i preocupat per la noticia i volia intercanviar opinions i idees, tu rafel te refereixes al fet de que molta gent se queixa i despres espera que altris arreglen es temes sense fer res, molt tipic (foros, cartes al director, etc..), be ido, no te falta rao... en part.
Moby
 
Entrades: 83
Membre des de: dc. 12 ago., 2009 11:42

UNREAD_POSTAutor: S ´enanito » dt. 18 ago., 2009 10:56

Em sembla una molt bona solució Moby, molt correcte. Ara nomes ens falta que els de l ájuntament ens facin cas
S ´enanito
 
Entrades: 30
Membre des de: dl. 27 jul., 2009 20:03

UNREAD_POSTAutor: Xesc Corraler » dt. 18 ago., 2009 22:43

Està molt bé xerrar de bicicletes, cavalls i cans, però no faceu riure... Sant Salvador va camí de no ser públic, més aviat espampolat als felanitxers i privatitzat per l'Església catòlica de Mallorca, per la sucursal de la banca vaticana a Ciutat.
Ara ja tenen un hotelet camuflat d'hostatgeria -quina barra- i les cel·les velles inutilitzades. La següent passa serà treure defora els del restaurant i llavors tot serà dels alcudiencs que es deuen colgar amb qualque canonge, per tenir tant de bo.
Tot això davant la passivitat dels felanitxers i -com no podia ser altrament- del seu ajuntament.
Avatar de l’usuari
Xesc Corraler
 
Entrades: 2790
Membre des de: dc. 29 març, 2006 20:40
Ubicació: Llevant de Mallorca

UNREAD_POSTAutor: S ´enanito » dc. 19 ago., 2009 15:07

Xesc de temes eclesiastics sa veritat no n´estic massa al dia, es una cosa que no m´interesa massa. Lo que hauriem d´estar tots d´acord es d´intentar que lo poc verd que tenim a Felanitx es conservi i en poguem gaudir tots els Felanitxers.
I si esteim apunt d´expropiar La Macarena, l´any que ve tocarà Sant Salvador i s´altre es Sindicat, es broma Xesc però es una manera de fer un poc de bufa sana.
Es castell ja l ´haurem de deixar per un altre any
S ´enanito
 
Entrades: 30
Membre des de: dl. 27 jul., 2009 20:03

UNREAD_POSTAutor: jomer sipson » ds. 22 ago., 2009 6:20

lañ que ve no hi aura descens cracvies a un a bona persona que li molesta tot lo que fa lajent aviat ni berbenes que sinpatic el veinat de falanitx
Avatar de l’usuari
jomer sipson
 
Entrades: 55
Membre des de: dg. 2 ago., 2009 21:15
Ubicació: springfild

UNREAD_POSTAutor: Seppuku » ds. 22 ago., 2009 11:33

jomer sipson ha escrit:lañ que ve no hi aura descens cracvies a un a bona persona que li molesta tot lo que fa lajent aviat ni berbenes que sinpatic el veinat de falanitx


Aquesta persona va denunciar una situació que l'hi semblava denunciable, què pot agradar o no, però està en tot el seu dret. No eres tu, Jomer, que fa poc xerrava de democràcia?
Avatar de l’usuari
Seppuku
 
Entrades: 3680
Membre des de: dt. 25 feb., 2003 17:00

UNREAD_POSTAutor: jomer sipson » ds. 22 ago., 2009 17:02

si jo xer de democracia enguañ el descenns lañ quieve jo puc denuncia les carreras de sant agusti peque no me dijen durmi lorabaixa i les berbenan perque no puc durmi els vespres no me pereix que tu sepulcru etx un bon felenitxe mira de fotre la festa als altres que sinpatic que etx
Avatar de l’usuari
jomer sipson
 
Entrades: 55
Membre des de: dg. 2 ago., 2009 21:15
Ubicació: springfild

UNREAD_POSTAutor: Xesc Corraler » dg. 23 ago., 2009 22:10

S ´enanito ha escrit:Xesc de temes eclesiastics sa veritat no n´estic massa al dia, es una cosa que no m´interesa massa. Lo que hauriem d´estar tots d´acord es d´intentar que lo poc verd que tenim a Felanitx es conservi i en poguem gaudir tots els Felanitxers.
I si esteim apunt d´expropiar La Macarena, l´any que ve tocarà Sant Salvador i s´altre es Sindicat, es broma Xesc però es una manera de fer un poc de bufa sana.
Es castell ja l ´haurem de deixar per un altre any


No es tracta del tot de temes eclesiàstics. Sant Salvador és un patrimoni històric i natural. Si temps enrere havia d'estar en mans de l'Església catòlica perquè ho gestionava al gust de la majoria, però ara això ha canviat, també ha de canviar la propietat. No ho trobes? No crec que els ho donassin perquè altres hi facin negoci.
Podem expropiar tot el que calgui. Que véngui la Repartidora!
Avatar de l’usuari
Xesc Corraler
 
Entrades: 2790
Membre des de: dc. 29 març, 2006 20:40
Ubicació: Llevant de Mallorca

Següent

Torna a: Circulació Urbana

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

cron