[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1042: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1042: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1042: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1042: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
• Mostra el tema - Contribució

Contribució

Contribució

UNREAD_POSTAutor: Seppuku » dl. 7 abr., 2008 16:55

(texte íntegre d'uns pasquins que és repartiren per la vila)

JA SABEU QUÈ VOS TOCA PAGAR DE CONTRIBUCIÓ EL 2008?

UNA BELLA HISTÒRIAPRIMERA PART. Al mes d’abril del 2007, el Bloc per Felanitx va distribuir un full dins les cases fent veure la mala situació financera de l’Ajuntament per la despesa sense control de l’equip de govern del PP. Dins el 2007, s’arrossegaven factures per valor d’1,2 milions d’euros del 2006. La darrera part del full deia textualment:

“I com fan comptes arreglar aquest merder na Catalina Soler i el seu equip del PP si són ells qui ens governen després de les eleccions? Idò, demanant més doblers al poble! Com? De la següent forma:

1er. Pujar les contribucions. Aprofitant que en aquests moments s’està revisant el cadastre, és a dir, el valor de les nostres cases i solars. No ens ho han dit, perquè les eleccions s’acosten, però aquesta feina ja l’estan fent uns senyors de Ciutat i la seva idea és fer una gran puja de l’ impost d’urbana aprofitant aquesta revisió.

2n.- Pujar la resta d’imposts municipals, com són l’ impost de vehicles, plusvàlues, etc.

(...)

És a dir la puja hauria d’esser d’un 57 per cent, de tal manera que al que pagam avui, li hauríem de sumar pel cap prim la meitat més. Si una família paga avui 100.000 pessetes (uns 600 euros), amb aquesta puja hauria de pagar 157.000 pessetes (uns 940 euros). Facin comptes.”

Com ja és habitual, el PP ens va dir mentiders i l’electorat no ens va fer massa cas. Però és exactament el que ha passat.


SEGONA PART. El PP guanya les eleccions a Felanitx i Catalina Soler posa al capdavant de l’àrea d’Hisenda un expert en estalviar, Rafel Roig.

Dia 1 d’octubre del 2007, els nou vots del PP a l’Ajuntament de Felanitx varen servir per pujar l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) de l’any 2008, el que entenem com a contribució, més o manco un 27%, o dit en termes tècnics del quoficient 0,72 al 0,90.

Dia 4 d’octubre del 2007, el Gerent Regional del Cadastre (Ministeri d’Economia i Hisenda) notifica a l’Ajuntament de Felanitx l’estimació del nou valor cadastral del municipi i l’entrada en vigor dia 1 de gener de 2008. Rafel Roig reparteix còpia de la notificació als grups de l’oposició.Els cervells matemàtico-financers del Bloc per Felanitx detecten que la pujada de l’IBI aplicada sobre els nous valors cadastrals, en lloc de ser aplicada sobre els vells, suposa una pujada mitjana del 53%. S’encenen totes les alarmes. El PP també ho veu, però es freguen les mans.

Dia 29 d’octubre de 2007, durant el període d’exposició pública de les ordenances fiscals municipals, el Bloc per Felanitx presenta un recurs davant l’Ajuntament advertint d’aquesta situació i “Demanant a la Plenària que reconsideri l’augment aprovat, tot retornant els quoficients als percentatges que s’apliquen el 2007, ja que l’augment dels valors cadastrals ja produirà per si sol l’efecte de l’augment d’ingressos perseguit per l’equip de govern.”


TERCERA PART. El mes de novembre del 2007 va ser molt frustrant. El Bloc per Felanitx no va aconseguir que la ciutadania i els mitjans de comunicació es fessin ressó de les previsions d’espectacular pujada de la contribució. Les notes de premsa del Bloc trobaven poc espai als diaris. Un acte informartiu organitzat pel Bloc sobre aquest tema a la Casa de Cultura només va reunir una dotzena de persones. Es diu que la gent només reacciona quan li toquen la butxaca. No sempre.

Dia 3 de desembre de 2007, els nous vots del PP serveixen a la Plenària per rebutjar el recurs del Bloc. S’havia consumat l’animalada. La crida a la ciutadania per acudir a la Plenària no havia servit de res. Les reflexions del Bloc sobre els efectes de l’aplicació simultània de les dues pujades no s’escolten.

Dia 21 de desembre del 2007, la Plenària aprova el Pressupost del 2008. Es compleix la previsió. El Pressupost inclou uns ingressos per IBI un 53% superiors als del Pressupost del 2007. D’on sortiran aquests nous ingressos? Es clar, directament de les butxaques dels felanitxers propietaris d’un immoble.


QUARTA PART. Durant el mes de febrer i el mes de març del 2008, arriben a les cases les notificacions dels nous valors cadastrals i del que s’haurà de pagar en concepte d’IBI. Cares d’espant.

Dia 10 de març del 2008, els nou vots del PP a l’Ajuntament de Felanitx aproven pagar 1,6 milions d’euros en factures pendents de l’any 2007 amb càrrec al pressupost del 2008. Ja sabem el destí de l’augment dels imposts. Ja sabem per què el PP, tot i ser conscients de la brutalitat de la pujada de la contribució, ha decidit dur-la endavant.

En resum, l’Ajuntament no és responsable de l’augment dels valors cadastrals, però l’equip de govern del PP, especialment Catalina Soler i Rafel Roig, són responsables des del punt de vista polític de pujar la contribució en un moment de la revisió cadastral (en el qual la prudència aconsellava no fer-ho), són responsables de no haver rectificat quan tenien, a instàncies del Bloc, totes les evidències del sablazo que se’n durien els propietaris d’immobles i són responsables de no fer res per controlar la despesa sense miraments de l’Ajuntament. El Ministeri d’Economia i Hisenda decideix els valors cadastrals, però és l’Ajuntament qui ingressa la contribució, no ho oblidem. En certa manera, el Ministeri fa dos favors al PP de Felanitx: li permet eixugar les despeses excessives i sempre se li pot atribuir la culpa.


CINQUENA PART (I DARRERA). A l’octubre i novembre, pagarem.
Avatar de l’usuari
Seppuku
 
Entrades: 3680
Membre des de: dt. 25 feb., 2003 17:00

Contribució?

UNREAD_POSTAutor: Takons » dl. 7 abr., 2008 18:54

No t'hi esforcis massa...en aquest poble es consenten tooootes aquestes coses i més. La política, ben feta o mal feta, sembla només tema d'un parell, un mig ofici de mitges feines. El poble, tantes me'n donis! Jo no he sentit a ningú mai, fixa't que ni tan sols per aquí, queixar-se en la mesura que caldria fer-ho per com ens han entrat dins la butxaca. Laisser faire, laisser passer. Que hem de pagar? Idò bé, pagarem, que no tenim altre remei que aquest.
Tenim la sang freda. El cervell fred. I m'aturo de contar.
Takons
 
Entrades: 59
Membre des de: dj. 24 ago., 2006 19:16

UNREAD_POSTAutor: TERESA MARIA » dl. 7 abr., 2008 21:33

Mira que això, és una oportunitat bonissima, perque s'oposicio, d'un pute pic, es faci notar com cal, i ho desaprofitaran.

Jaaa aquest " varem dir, varem avisar,", se podria agafar, com, un noltros varem avisar, no ens vareu fer cas, idooo ara repau.

Noooo, ara que sa gent va calenta, és s'hora de començar a donar canya, i no de retreure.
15 dies abans de ses eleccions, ningu creu a ningu.
TERESA MARIA
 
Entrades: 194
Membre des de: dj. 1 nov., 2007 16:04
Ubicació: SA CUINA

UNREAD_POSTAutor: Seppuku » dt. 8 abr., 2008 0:29

Però Teresa. Entenc la teva postura i la majoria de vegades succeeix així. Però és tema de l'IBI ja fa mig any que s'en xerra, i sa oposició, en minoria i sense el recolzament de la gent, poca cosa pot fer dins la Sala.

Ara, que ja està tot decidit i aprovat, ja no s'en pot fer res més que queixar-se.
Avatar de l’usuari
Seppuku
 
Entrades: 3680
Membre des de: dt. 25 feb., 2003 17:00

UNREAD_POSTAutor: Xesc Corraler » dt. 8 abr., 2008 11:35

Però bono, això que anomenau oposició, no són partits concrets? No tenen uns milers de votants entre tots? Per què no els convoquen a la protesta? O és que els regidors de l'oposició tenen altres feines? Si no poden encapçalar una protesta contra un cosa com aquesta val més plegar i no presentar-s'hi, a les eleccions, vull dir. Amb un mediador cultural per als descendents dels catalans ja en tendrem prou, per ventura estarem més atesos.
Avatar de l’usuari
Xesc Corraler
 
Entrades: 2790
Membre des de: dc. 29 març, 2006 20:40
Ubicació: Llevant de Mallorca

UNREAD_POSTAutor: TERESA MARIA » dt. 8 abr., 2008 16:16

Xesc Corraler ha escrit:Però bono, això que anomenau oposició, no són partits concrets? No tenen uns milers de votants entre tots? Per què no els convoquen a la protesta? O és que els regidors de l'oposició tenen altres feines? Si no poden encapçalar una protesta contra un cosa com aquesta val més plegar i no presentar-s'hi, a les eleccions, vull dir. Amb un mediador cultural per als descendents dels catalans ja en tendrem prou, per ventura estarem més atesos.


En això me referia jo.
Ja ho sabem que dins la sala, no poden fer massa cosa, per no dir res, pero defora si.
I jo crec que si haguessin mogut renou, per fer una manifestassió, crec que molta de gent, hi hagues acudit.
Es papers aquets, que hem trobat, dins ses persianes, me pareixen molt be, i crec que seria una bona manera, envair-ne sovint sovint.
TERESA MARIA
 
Entrades: 194
Membre des de: dj. 1 nov., 2007 16:04
Ubicació: SA CUINA

UNREAD_POSTAutor: Sionet petit » dt. 8 abr., 2008 16:51

XEcquet escolta , tu sabs ben cert que lo que far ara oposicio , far un anys que feia dessetres en es poble , faian parques etc , no se si es mes segura se posicio que s'oposicio , me captes , es sentit
Sionet petit
 
Entrades: 1031
Membre des de: dg. 24 abr., 2005 19:03

UNREAD_POSTAutor: Seppuku » dt. 8 abr., 2008 18:35

Xesc Corraler ha escrit:Però bono, això que anomenau oposició, no són partits concrets? No tenen uns milers de votants entre tots? Per què no els convoquen a la protesta? O és que els regidors de l'oposició tenen altres feines? Si no poden encapçalar una protesta contra un cosa com aquesta val més plegar i no presentar-s'hi, a les eleccions, vull dir. Amb un mediador cultural per als descendents dels catalans ja en tendrem prou, per ventura estarem més atesos.


I raó no te falta. Però és que tampoc la gent no hi participa. Desde el Bloc (el partit que tenc més afí, no ho amagaré) és va convocar una concentració contra la urbanització de davant el Syp i una altra per evitar la destrucció de sa possesió de Sa Torre. No hi va anar ni Cristo, per tant, no és d'extranyar que estiguin una mica escaldats a l'hora de convocar. No entenc com un poble, a l'hora de queixar-se per el canvi d'ubicació d'una mesquita, en UNA hora aconseguesquin reunir dotzenes (centenars diuen alguns) de veins per anar a xerrar amb sa batlessa i per criticar la pujada de l'IBI ningú passa de ses persianes de ca seva.

TERESA MARIA ha escrit:Es papers aquets, que hem trobat, dins ses persianes, me pareixen molt be, i crec que seria una bona manera, envair-ne sovint sovint.


Idó jo trob que no. És tudar molt de paper. Els partits de la opossició tenen una columna al setmanari Felanitx. Quí te interés en la política s'els llegeix.

No va per tú, però conversar de lo malament que va el món dins el bar o a sa peluqueria no arreglarà el món. I al final els pocs que ens tiram enmig acabam cremats precisament per això. Perque tothom blablabla però a s'hora de sa veritat... RES!
Avatar de l’usuari
Seppuku
 
Entrades: 3680
Membre des de: dt. 25 feb., 2003 17:00

UNREAD_POSTAutor: Xesc Corraler » dc. 9 abr., 2008 18:27

Sionet petit ha escrit:XEcquet escolta , tu sabs ben cert que lo que far ara oposicio , far un anys que feia dessetres en es poble , faian parques etc , no se si es mes segura se posicio que s'oposicio , me captes , es sentit


Crec que desastres se'n fan a molts de redols, no tan sols el parc municipal de la Torre.
La veritat és que no fa gaire vasa l'oposició del nostre poble.
Avatar de l’usuari
Xesc Corraler
 
Entrades: 2790
Membre des de: dc. 29 març, 2006 20:40
Ubicació: Llevant de Mallorca

UNREAD_POSTAutor: Xesc Corraler » dc. 9 abr., 2008 18:30

Seppuku i la companyia, jo vaig trobar més d'un fet positiu en la concentració de la futura mesquita, per exemple la capacitat de convocatòria. Saps per què hi va anar tant gent? Perquè els convocants anaren de casa en casa i els explicaren els seus desbarats o meravelles, segons com es miri.
Crec que pensar que la mobilització sorgirà de la lectura del Felanitx -que també tuda paper, supòs- és del tot innocent. Els que fan política han d'anar de casa en casa, si és precís i probablement això de la pujada dels imposts els ho posava fàcil, però crec que no seran capaços d'aprofitar-ho. És una llàstima!
Avatar de l’usuari
Xesc Corraler
 
Entrades: 2790
Membre des de: dc. 29 març, 2006 20:40
Ubicació: Llevant de Mallorca

UNREAD_POSTAutor: Sionet petit » dc. 9 abr., 2008 22:01

Be pero xesc , jo me pensave que donerian se cupa en en franco des parque , entre altrres coses , s'oposicio son membres de lo que habia llevors , o sigui que li donam voltes i quedam alla mateix , tenim lo que tenim , hi te dic se veritad si trobas qualca forat per ficar.mi ella avon sigui , que treges un bon sou , a ca una pute es boc i se cabra , mem repasem si bvvaig malement que feries tu ??????
Sionet petit
 
Entrades: 1031
Membre des de: dg. 24 abr., 2005 19:03

UNREAD_POSTAutor: Seppuku » dc. 9 abr., 2008 22:35

Sionet petit ha escrit:Be pero xesc , jo me pensave que donerian se cupa en en franco des parque , entre altrres coses , s'oposicio son membres de lo que habia llevors ,


Crec que no n'hi ha cap d'actiu dels que feren el parc.
Avatar de l’usuari
Seppuku
 
Entrades: 3680
Membre des de: dt. 25 feb., 2003 17:00

UNREAD_POSTAutor: Sionet petit » dc. 9 abr., 2008 23:08

I des de en franco tampoc , pero pensa que , emplean es metix llibre ,
de totes formes , no m'afeta mase , jo ja no vot nigu , que mandi qui vulgui ,
Sionet petit
 
Entrades: 1031
Membre des de: dg. 24 abr., 2005 19:03

UNREAD_POSTAutor: Xesc Corraler » dj. 10 abr., 2008 8:57

Sionet petit ha escrit:Be pero xesc , jo me pensave que donerian se cupa en en franco des parque , entre altrres coses , s'oposicio son membres de lo que habia llevors , o sigui que li donam voltes i quedam alla mateix , tenim lo que tenim , hi te dic se veritad si trobas qualca forat per ficar.mi ella avon sigui , que treges un bon sou , a ca una pute es boc i se cabra , mem repasem si bvvaig malement que feries tu ??????


què faria jo, en el teu cas? o què faria jo si fos d'aquests que parlam?
Avatar de l’usuari
Xesc Corraler
 
Entrades: 2790
Membre des de: dc. 29 març, 2006 20:40
Ubicació: Llevant de Mallorca


Torna a: Economia

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

cron