[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1042: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1042: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1042: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1042: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/config.php:1)
• Mostra el tema - Polèmica pels costos derivats de l’actualització de l’IBI

Polèmica pels costos derivats de l’actualització de l’IBI

Polèmica pels costos derivats de l’actualització de l’IBI

UNREAD_POSTAutor: fòrum » dj. 13 març, 2008 16:40

Polèmica a sa Pobla i a Felanitx pels costos derivats de l’actualització de l’IBI
Els veïns d’ambdós pobles es mostren indignats davant una pujada que consideren excessiva

M.M./J.S/G.V. Sa Pobla.
Avui finalitza el termini per presentar al·legacions a la revisió cadastral que ha iniciat l’Ajuntament de sa Pobla després de 14 anys i que ha suscitat moltes queixes entre els veïns, alguns dels quals fins i tot proposen mobilitzar-se com ja han fet a Llucmajor, on també se n’ha iniciat la revisió enguany.

En el cas de sa Pobla, la revisió cadastral suposarà que la factura de l’Impost de Béns Immobles (IBI) urbans pugi una mitjana d’un 23 per cent el proper any. En aquest sentit, cal recordar que l’Ajuntament de sa Pobla incrementa l’IPC a la factura, mentre que el coeficient que aplica al valor cadastral, i que els ajuntaments poden marcar, el fixa en un 0'67, inferior al 0'8 que s’ha aplicat a Llucmajor, al 0'9 de Felanitx i similar al 0'64 d’Algaida.

El regidor d’Hisenda pobler, Lluís Socies, admet que si aquest coeficient s’abaixa es rebran menys doblers de l’Estat i aprofità per recriminar al PP que no iniciàs la revisió cadastral quan tocava. «La llei estableix que la revisió s’ha d’efectuar com a mínim quan han passat cinc anys des de la darrera revisió i un màxim de 10. En canvi, a sa Pobla feia 14 anys que la revisió no s’aplicava. Sospit que la varen ajornar per motius electoralistes», apunta Socies, que desmenteix que aquesta sigui la major pujada d’imposts de la història de sa Pobla.

«L’any 1994 el valor cadastral es va multiplicar per un 4'5, i llavors suposà un increment d’un 34 per cent als rebuts de l’IBI d’un any per l’altre. Actualment multiplicam aquest valor per 2'6 i l’augment respecte a l’any 2007 està entorn del 23%», explicà amb les dades a la mà.

Segons els càlculs de l’àrea d’Hisenda, de 1994 ençà les factures de l’IBI han experimentat una pujada progressiva d’un 64%. «Aquest és un dels pocs imposts de què disposam els ajuntaments per obtenir finançament de l’Estat si no volem augmentar la pressió fiscal de la resta de taxes», explicà, i recordà que enguany, a sa Pobla, s’ha congelat l’impost de fems, mentre que la resta han apujat el valor de l’IPC. En qualsevol cas, els poblers que ho desitgin encara poden al·legar avui contra la revisió que ha notificat aquests mesos l’Ajuntament a l’edifici municipal dels Cavallets, que obrirà entre les 9 i les 14 hores i entre les 16 i les 18 hores.

En el cas de Felanitx, els veïns han posat el crit en el cel per l’espectacular augment de les taxes del cadastre. «Un ciutadà que paga 60 euros, amb la pujada de l’Ajuntament en pagaria 80, i en canvi amb l’augment del Ministeri d’Economia poden arribar a pagar entre 300 i 400 euros segons els casos», assenyala el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Felanitx, Rafel Roig. La casa de cultura acollí, dilluns i dimarts, els tècnics del cadastre per dur a terme aquesta revisió, després de 14 anys d’haver-se realitzat la darrera. Els dies 25 i 27 de març els tècnics tornaran a atendre els veïns a la casa de cultura, de 9 a 14 i de 16 a 18 h.

El regidor d’Hisenda, Rafel Roig, indicà que «l’Ajuntament està disposat a abaixar el tipus de l’IBI urbà l’any que ve i que així la pujada no sigui tan gran pels veïns».

I és que l’Ajuntament ha augmentat l’IBI un 25% i ha arribat a un tipus del 9%. Roig assenyalà que «la pujada més gran és la dels valors cadastrals que vénen donats pel Ministeri, i l’any que ve hem de revisar-ne el tipus i l’abaixarem», digué el regidor a la darrera sessió plenària.
Avatar de l’usuari
fòrum
 
Entrades: 1363
Membre des de: dv. 28 abr., 2006 9:00

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

UNREAD_POSTAutor: leonarda » dj. 13 març, 2008 18:20

No volieu PP idoi ja en teniu de PP,ARA PAGAU I VOS FOTEU!!
Avatar de l’usuari
leonarda
 
Entrades: 186
Membre des de: ds. 26 nov., 2005 17:29

UNREAD_POSTAutor: Xesc Corraler » dv. 14 març, 2008 11:31

Aquests veïns que s'han exaltat, són els mateixos que donaren la victòria al PP diumenge passat? Si governàs el PSOE baixaria els imposts?
Avatar de l’usuari
Xesc Corraler
 
Entrades: 2790
Membre des de: dc. 29 març, 2006 20:40
Ubicació: Llevant de Mallorca

CASHHHHHH!!!!!

UNREAD_POSTAutor: leonarda » dv. 14 març, 2008 13:27

No se si amb psoe baixarien els imposts,,el que se es que des que hi ha batlessa i pandilla els imposts han pujat una burrada,i que sa gentada que els va votar ara no s'han de queixar.A pagar i punt!!
Avatar de l’usuari
leonarda
 
Entrades: 186
Membre des de: ds. 26 nov., 2005 17:29

UNREAD_POSTAutor: Sionet petit » ds. 15 març, 2008 23:29

Leonarda poset tranquila , s'altre dia vaig parla emb un tio de llumajor hi han pujad com aqui , fet una idea que en xesc no se si comperteix , no has vist mai pes carre gent de carpeta , encarpatats i do tot aixo , ho cobre'n des probe contribuient , que no veus , mem tens cap fill tú , si es petit estodia si torna mes gran estodia , si es ja gran estodia , fins que tendrá 30 anys , no agafara puesto llevors , quant ne tengui no anira a sembra res , si se coloca se colocara , o be a s'ajuntamant , ho be en es consell insular , o bé pensa tu ellá evón t'ha gradaria qeu fes feina , si tenim lo que nam cultivan't reina , que vols que tengue'm pods impostos hi tothom estigui ficad a un puesto public , i d'avon treuran ses garroves , un far feina i s'altre li arrégla es papers , tú
xesc tambe penses com ella ,????????????
Sionet petit
 
Entrades: 1031
Membre des de: dg. 24 abr., 2005 19:03

UNREAD_POSTAutor: Xesc Corraler » dl. 17 març, 2008 18:05

Home Sionet, no conec prou na Leonarda per saber si pensam de forma consemblant. Veig que té raó quan diu que més se'n mereixen per votar aquests diplodocus del PP!
Avatar de l’usuari
Xesc Corraler
 
Entrades: 2790
Membre des de: dc. 29 març, 2006 20:40
Ubicació: Llevant de Mallorca

UNREAD_POSTAutor: Sionet petit » dl. 17 març, 2008 20:13

Jo xeesc no te veig un tio en so cap clos , no te dones conta que d'un a saltre hi ha menos que un pel de ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ , me semble mentida , tu quant habia es pacto de progreso a felanitx trobes ue navem millor que ara , quantes coses se varen fer senza tor ni so , i ara ne pagam se contribucio tots , perque no t'olvidis que encara no s'ha pagad es parque ni se biblioteca , hi ha poc tu , estam dins uns govenrs de dretes , es govern hi ha se gent que tria es partit , se gent que te un pueto d feina o un negoci que nona no sifica , hi que vols , fer una formula de tot aixo , no siguis cap clos , lo meteix dic a ne leonarda , no hi ha gaira per tria no vos donau conta , se democracia ja far mase tens que esta en marxa , que espera a funciona ??????????
Sionet petit
 
Entrades: 1031
Membre des de: dg. 24 abr., 2005 19:03

UNREAD_POSTAutor: Xesc Corraler » dl. 17 març, 2008 20:36

Sionet petit ha escrit:Jo xeesc no te veig un tio en so cap clos , no te dones conta que d'un a saltre hi ha menos que un pel de ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ , me semble mentida , tu quant habia es pacto de progreso a felanitx trobes ue navem millor que ara , quantes coses se varen fer senza tor ni so , i ara ne pagam se contribucio tots , perque no t'olvidis que encara no s'ha pagad es parque ni se biblioteca , hi ha poc tu , estam dins uns govenrs de dretes , es govern hi ha se gent que tria es partit , se gent que te un pueto d feina o un negoci que nona no sifica , hi que vols , fer una formula de tot aixo , no siguis cap clos , lo meteix dic a ne leonarda , no hi ha gaira per tria no vos donau conta , se democracia ja far mase tens que esta en marxa , que espera a funciona ??????????


Ja saps que jo som contrari als partits espanyols dins ca nostra, igual que no n'hi ha de nostres dins ca seva. A partir d'aquí tot el que vulguis, fer-ne de nous si aquests no són bons.
Quan hi havia el pacte que tu dius crec que feren qualque desbarat, per exemple la reforma -o més aviat destrossa- del parc, però fent balanç no va ésser tan ferest com en temps del PP.
Avatar de l’usuari
Xesc Corraler
 
Entrades: 2790
Membre des de: dc. 29 març, 2006 20:40
Ubicació: Llevant de Mallorca

UNREAD_POSTAutor: Sionet petit » dl. 17 març, 2008 22:46

No se jo no se que dirte , xesc jo ja no apost per cap , no em var be res de lo que ees far si tengues 20 anys menos te dic en franqueza i encara nose si ho fere , posaria preu a tot lo que tenc i men niria a viure a fora d'espanya , no te dic a vón , encara no estic segu si ho fere ,
Sionet petit
 
Entrades: 1031
Membre des de: dg. 24 abr., 2005 19:03

UNREAD_POSTAutor: Seppuku » dt. 18 març, 2008 1:52

N'hi ha molts que pensen (o els hi fan creure) que els impostos de l'IBI les puja el govern de Madrid, igual que amb l'Euribor. Però mentre donin futbol cada diumenge... tot va bé!
Avatar de l’usuari
Seppuku
 
Entrades: 3680
Membre des de: dt. 25 feb., 2003 17:00

UNREAD_POSTAutor: Confit » dt. 18 març, 2008 11:02

Seppuku ha escrit:N'hi ha molts que pensen (o els hi fan creure) que els impostos de l'IBI les puja el govern de Madrid, igual que amb l'Euribor. Però mentre donin futbol cada diumenge... tot va bé!


L'IBI pot pujar per un parell de coses. Una cosa és la base i un altre el tipus.

La base puja un percentatge, igual a tot l'estat, cada any. I també puja, cada revisió, com la que hi ha ara a Felanitx, que es fa cada 10 anys aproximadament.

Sobre aquesta base, l'Ajuntament hi aplica un tipus, que aquest any ha pujat.

La puja total, en €, depèn del que puja la base i del que puja el tipus. Els últims anys, la puja anual, era només el percentatge estatal. I aquest any pujarà la base per la revisió del cadastre, a més de la puja del tipus que ha fet l'Ajuntament.

Ara que ja ho sabeu, i podeu disfrutar tranquil·lament del futbol.
Avatar de l’usuari
Confit
 
Entrades: 954
Membre des de: dt. 26 ago., 2003 22:02
Ubicació: De vacances

UNREAD_POSTAutor: Xesc Corraler » dt. 18 març, 2008 12:31

Sionet petit ha escrit:No se jo no se que dirte , xesc jo ja no apost per cap , no em var be res de lo que ees far si tengues 20 anys menos te dic en franqueza i encara nose si ho fere , posaria preu a tot lo que tenc i men niria a viure a fora d'espanya , no te dic a vón , encara no estic segu si ho fere ,


Per trobar un país sense imposts t'hauràs de fermar fort les sabates, Sionet!
Avatar de l’usuari
Xesc Corraler
 
Entrades: 2790
Membre des de: dc. 29 març, 2006 20:40
Ubicació: Llevant de Mallorca

UNREAD_POSTAutor: Sionet petit » dt. 18 març, 2008 13:52

Be pero aqui nam fora corda , me record que fer 25 anys veian alemans , i deian elemania pagan molt de contribucio , aqui no pagavem res , ara ja les feim ben aprop a ells , es tema no es que paguem mes esq uegoniam menos , tot es mes car , si no te pensis que tengum cap floret , net a net ,, si bade sun poc per arribar a cap de més esenfora , quina solucio te aixo segui igual , jo de moment no llevere se foto d'en franco
Sionet petit
 
Entrades: 1031
Membre des de: dg. 24 abr., 2005 19:03

UNREAD_POSTAutor: Xesc Corraler » dt. 18 març, 2008 15:22

Sionet petit ha escrit:Be pero aqui nam fora corda , me record que fer 25 anys veian alemans , i deian elemania pagan molt de contribucio , aqui no pagavem res , ara ja les feim ben aprop a ells , es tema no es que paguem mes esq uegoniam menos , tot es mes car , si no te pensis que tengum cap floret , net a net ,, si bade sun poc per arribar a cap de més esenfora , quina solucio te aixo segui igual , jo de moment no llevere se foto d'en franco


Home, en Franco no feia pagar tants d'imposts perquè robava directament, sobretot els que estaven al costat seu, començant per la dona, na Collares, que va venir a Felanitx i li varen mostrar les Perles "Islas", amb una guarda de gent vestida de pagesets que li feien capades.
Avatar de l’usuari
Xesc Corraler
 
Entrades: 2790
Membre des de: dc. 29 març, 2006 20:40
Ubicació: Llevant de Mallorca

UNREAD_POSTAutor: Sionet petit » dt. 18 març, 2008 15:28

TRobes que el podrian encollar emb en can carlos , i la seva feremalla ,
Sionet petit
 
Entrades: 1031
Membre des de: dg. 24 abr., 2005 19:03

Següent

Torna a: Economia

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

cron